Cicatrius i Queloides
El paper del dermatòleg és fonamental en el tractament de les cicatrius, ja que és l'especialista qui millor coneix l'anatomia i fisiologia de la pell.
cicatrices queloides,cicatrices laser,cicatrices acne tratamiento,como eliminar cicatrices de acné profundas,cicatrices atroficas,cicatrices tratamiento,cicatrices acne,cicatrices atroficas acne
47
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-47,stockholm-core-2.1.9,select-theme-ver-7.8,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive

Tractament de les cicatrius i queloides

El paper del dermatòleg és fonamental en el tractament de les cicatrius ja que actualment disposem de nombroses opcions terapèutiques per aplicar en les diferents fases de la cicatrització.

dermatologia acne cicatrices queloides laser dermatologo psoriasis tratamiento dermatologico

La formació de cicatrius és un procés natural derivat de la curació dels teixits danyats de la pell. En moltes ocasions, les cicatrius resulten inevitables encara que tant el cirurgià com el pacient tinguin extrema precaució en l’execució de la intervenció i en la cura de la ferida, respectivament.

La nostra pell pot presentar marques o cicatrius per diversos motius, principalment podríem parlar de les cicatrius per acné, les estries, les cicatrius de cirurgies i les originades per accidents com abrasions o cremades.

Les cicatrius hipertròfiques i els queloides apareixen normalment com a conseqüència de l’acné o d’intervencions quirúrgiques. Poden localitzar-se a qualsevol àrea, tot i que de manera més freqüent apareixen al tòrax i a l’esquena (en el cas de l’acné) o al pubis (en el cas de la cicatriu per cesària).

Son cicatrius que sobresurten, rosades o del color de la pell, i que poden suposar una alteració estètica important. No obstant això, les cicatrius no són només un problema estètic. De vegades, poden causar dolor o també limitar la mobilitat, si es troben aprop de les articulacions.

dermatologia acne cicatrices queloides laser dermatologo psoriasis tratamiento dermatologico

Existeixen nombrosos mètodes terapèutics per millorar les cicatrius, l’elecció dependrà de les característiques intrínseques de la cicatriu, de la seva localització, del temps d’evolució i de les preferències del pacient.

De quins tractaments disposem?


• Crioteràpia

• Infiltracions intralesionals de corticoides i 5-fluorouracil

• Làser fraccionat no ablatiu

• Làser de picosegons

• Làser fraccionat ablatiu (làser CO2)

• Làsers vasculars: LBO, Nd-YAG 1064 i Genesis

• Subcisió

dermatologia acne cicatrices queloides laser dermatologo psoriasis tratamiento dermatologico